woensdag 7 december 2016

Haai

Hallo allemaal,

Het verhaal begint te vorderen, gisterenavond 2/3 van het traject gevierd. Stoofvlees met frieten op het midden van de oceaan kan echt deugd doen.

De prijs van de rapste boot hebben we zeker niet, ook die van de mooiste boot zal niet aan ons besteed zijn maar wat betreft de meest culinaire boot van de vloot zitten we zeker bij de top 3 hier.

De slaatjes van Ann, de Sailing Cook (zie fb) zijn lekker fris en origineel, de hoofdmaaltijden worden met grote zorg door iedereen klaargemaakt, de netjes met vers fruit en groenten beginnen leeg te geraken, dan is er natuurlijk ook nog (de vooral ‘s nachts populaire) grabbelkast met koeken en dergelijks. We komen niks tekort.

Iets anders waar we nu ook goed in zijn, is tanden poetsen, zeker 5 à 7 keer per dag: dit omdat je lichaam steeds in beweging blijft en je eigenlijk constant speeksel blijft aanmaken.
Het weer is nu echt gunstig, zonnetje, lekker warm maar ook niet om achterover te vallen, veel minder vochtig, mooi windje. ‘s Nachts de meest ongelofelijke sterrenhemel waarbij we dankzij de app skyguide al heel veel bijgeleerd hebben (downloaden die handel, amper 3 euro).

Nog “maar” 750 nautical miles of 1500 km water te gaan, dus voorziene aankomst (is een pure inschatting dus) zondagavond laat in St Lucia. Dit zou betekenen dat we voor de eerste helft 12 dagen er over gedaan hebben, en de tweede helft 9,5.  De tradewinds bestaan dus wel echt dan. Morgen al een 4/5 feestje.

Ondertussen zijn we 45 graden west voorbij en bij iedere 15 graden betekent dit een nieuwe tijdszone (a ha hé ; 360 graden rond de aarde en 24 uur zijn dus om de 15 graden een nieuwe tijdszone).
Het is nu 4 uur verschil met Brussel en bij aankomst zondag komt er nog een uurtje bij zodat wij 5 uur later lopen.  De zon komt op in het Oosten dus ....

Veel nieuws is er anders niet : wel dat we gisteren weer een veel te grote tonijn aan de haak hadden die plots een gigantische tegenkracht gaf waardoor we weer ons aas kwijt zijn,  vermoedelijk heeft een haai het visje eerder binnen gehaald dan wijzelf.

Voor de rest vannacht bezoek gehad van een rare meneer met 2 zwarte helpers die niet veel tijd hadden, we moeten dus toch ergens braaf geweest zijn....

En dan vooral iedereen zijn of haar shiften lopen : om de 4 uur komt er 2 man op zodat we allen om de 3 nachten 8 uur kunnen doorslapen en we kunnen ook om de 3 dagen overdag idem doen moesten we dat willen.

We dromen alle vijf al van de aankomst met rumpunch en steel band in de Caraïben. We’re getting there, slowly but surely...

Tot gauw!


kapitein Steve

1 opmerking:

  1. Super goed gedaan en de wind ja dat heb je niet in de hand . Je weet wanneer je vertrekt maar wanneer je aankomt hmm????

    BeantwoordenVerwijderen