vrijdag 4 augustus 2017

Moorea naar Rarotonga - deel 4

Aanmeren aan een stadskaai heeft zo zijn voor- en nadelen. Onze bezoekers waren blij dat ze niet elke keer in en uit de digny moesten om ergens geraken. Wij waren ook blij dat iedereen gewoon in en uit de boot konden hoppen en zijn ding en boodschappen konden doen. We zorgden wel dat iedere keer iemand aan boord bleef. Dankzij deze maatregel missen we enkel 2 paar schoenen.

Nadelen? Lawaai. We hebben al doen dat de "locals" zeer graag feest vieren. Of het nu om een dansfestival, kano wedstrijd, djembe oefenmoment, loopwedstrijd of viswedstrijd gaat, maakt niet veel uit. Er is muziek, dans en een commentator die verslag uitbrengt via de microfoon. Op zaterdag lag onze boot op de eerste rij tijdens een kano kampioenschap. Na de middag had ik wel alles van op een vip plaats gezien met barstende hoofdpijn.

Ik had voor ons aankomst op Bora Bora een ander beeld van het eiland. Een eiland vol resorts en dure winkels en weinig locals. Eerlijk gezegd viel dit wel mee. De resorts liggen meestal op de "motus", dit zijn eilanden aan de buitenkant. Er waren wel wat boutiques en juweliers maar zeker evenveel winkels, supermarkten voor locals. De straten waren niet westers schoon maar zoals op de andere eilanden. Tenslotte domineerden de lokale bevolking en cultuur nog steeds het eiland. Gelukkig maar want ik heb het echt wel voor hun uitbundigheid, cultuur en gastvrijheid. 

Op maandag namen we afscheid van de Josinnetjes. Dit is de bijnaam voor Steve's mama en vriendin Josette. Na 33 dagen mochten ze terug richtig België naar manlief.

Wij gingen terug ankeren voor de Bora Bora Yachtclub waar onze kinderen weer konden spelen met de kids van Zatara en Wizz. We gingen ook nog eens terug snorkelen naar onze eerste ankerplaats in de lagune waar blacktipsharks en stingrays elke morgen gevoederd worden. Echt spectaculair om zien. Je kan ze zelfs aanraken. 

Ik had gerust nog wat langer kunnen blijven en toen we onze laatste dag op Bora Bora nog een rondrit met scooters deden, zag ik nog wel baaitjes, strandjes die ik had willen verkennen.

We zijn nog niet naar huis. Wie weet welk moois nog op ons pad komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten